Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın emniyet hollerinin cidar, tavan ve ayaında tek katıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılması gerekir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişir.

Yangın kapıları son not önemlidir. Yangını kontrolör altında tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın kapıları eviniz sinein yürek pili gibidir! Bu blog yazgısında kapı fiyatlarını ve sizin için en iyisini kesinlikle seçeceğinizi tartışacağız.

Nitekim yangınlardan korunmak bâtınin zemin olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Malzeme: Yangın baplarında çoğunlukla çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

 Fonksiyonel evetğu denli bezemeli düşüncemlara da sahip olan yangın bapları, camlı yangın bapları, müstacel çıkış kapıları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu estetik kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine munis olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.

Binalarda kâin yangın kapıları ve esas kapıların cepheı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa da yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir Yangın çıkış kapısı istanbul düzenek bulunmalıdır.

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha koca olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir korku simultane kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak bünyeda olmalıdır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı dulda seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin akla yatkın mezuniyet olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler Yangın Merdiveni Kapısı gibi) mevcuttur.

Yangın direnci: Yangın kapısının Yangın Çıkış Kapısı yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Report this wiki page